Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Φτώχεια σε επιχειρήματα, τάση για πυροτεχνήματα

Το νέο φρούτο, με το οποίο (επιδιώκει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να) ασχολούνται τα Μ.Μ.Ε., είναι η περιβόητη νοθεία, την οποία προκάλεσε η Ν.Δ. κατά τη διαδικασία ψήφισης για την αναθεώρηση του Συντάγματός μας. Συγκεκριμένα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαμαρτύρεται, επειδή η Ν.Δ. νόθευσε την διαδικασία ψήφισης της 29ης Μαΐου του τρέχοντος έτους, ώστε να ελεγχθούν οι ψηφίσαντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για την αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος, που είχε κριθεί ότι χρήζουν αναθεώρησης.
Πέρα από τα ερωτήματα, που προκαλεί η καθυστέρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγείλει το παραπάνω περιστατικό (τί την εμπόδιζε, άραγε;), ως, επίσης, και της διαπίστωσης ότι στο παρελθόν και το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της εποχής, που κυβερνούσε, είχε προβεί σε παρόμοια τερτίπια (θυμηθείτε τα ομοιόχρωμα ψηφοδέλτια το 1985, κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας), εκείνο, που φαίνεται να πρυτανεύει στο ΠΑΣΟΚ, όσο περνάει ο καιρός και όχι μόνο το κόμμα παραμένει δεύτερο στις δημοσκοπήσεις με διαφορά, που δεν πέφτει κάτω από το 2% αλλά ο Πρόεδρός του, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, απομακρύνεται από τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, στην ερώτηση «Ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», σε σχέση με τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος προηγείται με διπλάσιο, σχεδόν, ποσοστό, είναι μια φτώχεια σε προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου, στο οποίο δείχνει να έχει περιέλθει η Ελλάδα.
Είναι, πράγματι, παράδοξο ένα κόμμα, που κυβέρνησε περίπου για 20 χρόνια την Ελλάδα, πράγμα, που του χάρισε πλούσιες εμπειρίες από τη διακυβέρνησή της, να αδυνατεί, σήμερα, να αρθρώσει ένα ορθό και με λύσεις πολιτικό λόγο, ήτοι να προτείνει σταράτα κάποιους τρόπους αντιμετώπισης της ακρίβειας, των ατελειών του φορολογικού συστήματος, της εγκληματικότητας, των προβλημάτων της εξωτερικής πολιτικής κ.λπ. Σαφώς και σ’ αυτά τα χρόνια ένα σημαντικό ποσοστό των προσώπων, που διαχειρίστηκαν κάποιες καταστάσεις από κάποιο σημαίνον πόστο, στερούνταν της απαιτούμενης σοβαρότητας και τιμιότητας, ώστε να μπορούν να προτείνουν σήμερα κάποιες λύσεις, αλλά είναι αδύνατο ένα κόμμα να έχει παραμείνει στην εξουσία για 20, περίπου, χρόνια, χωρίς έστω λίγα ικανά στελέχη. Και αυτά, ακριβώς, τα πρόσωπα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη «μαγιά», που θα επέτρεπε στον κ. Παπανδρέου να προβάλει κάποιες λύσεις στα προβλήματα της χώρας, χωρίς να αρκείται στην επισήμανση των πραγματικών λαθών της Ν.Δ. Διότι αυτό φάνηκε, μεταξύ άλλων, και μετά την περσυνή πυρκαγιά στην Ηλεία. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη και πολλές ζωές χάθηκαν, εξαιτίας την κυβερνητικής ολιγωρίας, που αρκούνταν, μέσω του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, να παραδίδει μαθήματα του πως να εφαρμόζουμε το σουρεαλισμό στην καθημερινή πολιτική και να τάζει βοήθεια, η οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχει φτάσει, τουλάχιστον στο ύψος, που θα έπρεπε, στις πυρόπληκτες περιοχές. Η εικόνα, όμως, του κ. Παπανδρέου πάνω από τις καμμένες περιοχές να καταγγέλλει την υπαρκτή όντως έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς αυτής και να αρκείται σε αυτή, χωρίς, όμως, να προτείνει κάποιες λύσεις για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των κατοίκων τους μέτρησε τόσο αρνητικά, που στις βουλευτικές εκλογές του 2007 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατάφερε να χάσει ένα από τους κατ’ εξοχήν «πράσινους» (ήτοι φιλοπασοκικούς) νομούς της χώρας. Και μη βιαστείτε να καταλογίσετε την απώλεια του νομού Ηλείας στο ισχύον εκλογικό σύστημα, διότι με το ίδιο εκλογικό σύστημα και άλλοι «πράσινοι νομοί, όπως της Αχαΐας, του Ηρακλείου κ.λπ. παρέμειναν «πράσινοι» και χωρίς να έχουν υποστεί την παραμικρή ζημία.
Και είναι κρίμα για μια παράταξη, που κατάφερε να κυβερνήσει, καλώς ή κακώς δεν είναι του παρόντος να το εξετάσουμε, τη χώρα για 20, περίπου, χρόνια, να στερείται εκείνων των προτάσεων, που θα την έφερναν ξανά στο πολιτικό παιχνίδι. Και μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση των ουκ ολίγων προβλημάτων της χώρας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συνεχίσει να επιδίδεται στην εκτόξευση πυροτεχνημάτων, όπως αυτό με τη νοθεία κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που και δυσνόητα ου μην και ακατάληπτα φαντάζουν στον απλό και προβληματισμένο από την εν γένει κατάσταση κόσμο, και καμμία λύση δε δίδουν στα προβλήματα αυτά.

www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=68397528,76169048,90342616,96856664,4063864,9530360,39365752,17428856,40473944 (πως αντιμετωπίζει το θέμα της νοθείας η «Ελευθεροτυπία»)
www.apogevmatini.gr/simera/01.html και www.adesmeytos.gr/content/content.asp (πώς είδαν το ίδια παραπάνω θέμα η «Απογευματινή» και ο «Αδέσμευτος Τύπος»)

6 σχόλια:

αμμος είπε...

Επανέρχομαι χαλαρά στη μπλογκόσφαιρα, πολλά είχαν παραμείνει εκκρεμή και μισοτελειωμένα για να μπορέσω να ταξιδέψω πολύ τον Αύγουστο. Χαίρομαι που σε βρίσκω όπως πάντα μάχιμο συγγραφικά και ψύχραιμο επιχειρηματολογικά, αγαπητέ Περιούσιε. Καλό χειμώνα να 'χουμε, εμείς και οι συγγραφικές εμμονές μας. [Δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου, πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι η ρηχή θεαματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ο μετεωρισμός του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τη σεμνή και ταπεινή μας κυβέρνηση, μάλλον σταθεροποιούν μια κατάσταση βαλτώδη. Πέρα από τις κινήσεις πολιτών και ομάδων για συγκεκριμένα θέματα, δεν υπάρχει κάτι που να κάνει να ελπίζω πολιτικά σε αυτή τη φάση.]

περιούσιος είπε...

@ άμμος

Καλώς σε βρήκα, φίλτατε! Καλό υπόλοιπο καλοκαιρίας, διότι η ζέστη δεν επιτρέπει ευχές για το χειμώνα από τώρα και βοηθάει να διατηρηθεί μια ψευδαίσθηση καλοκαιριού. Εύχομαι να πέρασες ωραία στις διακοπές σου και να γέμισες τις μπαταρίες σου.
Από πλευράς ελπίδας στο χώρο της πολιτικής, προσδοκώ ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εκφράσουν ένα διαφορετικό λόγο, αρκεί να ξεφύγουν από τα οικολογικά θέματα και να στραφούν και σε άλλα ζητήματα. Και εκεί φοβάμαι ότι σταματούν οι ελπίδες μου.

Pellegrina είπε...

εγω πάντως λεω να ριξω μια Κύθνο το Σαββατοκύριακο....

(ή Τήνο;;)

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Προτιμώ την Τήνο, διότι θα δεις και λίγο κόσμο εκεί, ενώ στην Κύθνο φοβάμαι ότι θα υπάρχει η απόλυτη νέκρα. Βέβαια, και η απόλυτη ησυχία δε βλάπτει. Προσωπικά, για λίγες ημέρες ψηφίζω Κύθνο. Τα συμβιβάζεις όλα.

ange-ta είπε...

πάντως εγώ είμαι υπέρ των ανοιχτών ψηφοφοριών.

γιατι θα πρέπει οι εκλεγμένοι του λαού με βάση μια πολιτική-κοματική ένταξη να ψηφίζουν μυστικά;;;

Για να κάνουν τις διάφορες απατεωνιές τους και για να πουλάνε εκδουλεύεις, προφανώς με το αζημίωτο, δεξια και αριστερά!

περιούσιος είπε...

@ ange-ta

Προσυπογράφω την πρότασή σου περί ανοικτής ψηφοφορίας.Φαντάζεσαι,όμως,να ίσχυε και η αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως το θέλει το νυν κυβερνόν κόμμα ή όποιοδήποτε άλλο, να πήγαινε περίπατο; Θα ήταν θετικό για την χώρα αλλά βλαβερό για την κυρίαρχη μικροπολιτική.
Προσωπικά, θα ήθελα, πέρα από την προβολή του παραπάνω περιστατικού, να έβλεπα μια αντιπολίτευση, που θα τόνιζε τα στραβά της καθημερινότητας και θα πρότεινε λύσεις γι' αυτά. Διότι ο προβολή μιας διαδικαστικής εκτροπής μπορεί να είναι σημαντική αλλά δε λέει κάτι στον απλό και καθημαγμένο από την ακρίβεια και τα λοιπά προβλήματα πολίτη. Αλλά αυτή την τακτική δεν τη βλέπω.