Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Μία, ακόμα, απαρατήρητη διεθνής διάκριση

Σε μια χώρα, που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να παίρνει κεφάλι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, τις ενδοκομματικές αναταράξεις, που προκαλούν οι δυσαρεστημένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και άλλα παρεμφερή, ήταν επόμενο ότι η είδηση της βράβευσης του καθηγητού κ. Γιάννη Αντωνίου με το Βραβείο Πριγκοζίν θα περνούσε στα ψιλά των Μ.Μ.Ε.
Ο κ. Γιάννης Αντωνίου είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, διευθύνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του παραπάνω τμήματος, ενώ διετέλεσε στο παρελθόν αναπληρωτής διευθυντής των Διεθνών Ερευνητικών Ινστιτούτων Solvay στις Βρυξέλλες, με διευθυντή τον δάσκαλό του Ιλία Πριγκοζίν. Ο τελευταίος υπήρξε ένας εκ των μεγίστων χημικών του περασμένου αιώνα και τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1977 για τη συμβολή του στη μελέτη της μαθηματικής θεωρίας του χάους και των πολύπλοκων ανοικτών συστημάτων. Το βραβείο Πριγκοζίν θεσπίστηκε προς τιμή επιστημόνων, που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα των πολύπλοκων ανοικτών συστημάτων.
Και αναρωτιέμαι, όταν έχουμε τέτοια μυαλά, που σε πείσμα των ποικίλων αντιξοοτήτων επιλέγουν όχι μόνο να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά και να εργαστούν και να προσφέρουν, γιατί η είδηση κάποιας διακρίσεώς τους στο εξωτερικό να περιέρχεται σε γνώση ελαχίστων; Γιατί αυτή η καλύτερη Ελλάδα, που υπάρχει και αντιστέκεται, να μην γίνεται ευρύτερα γνωστή; Μήπως επειδή πουλάει περισσότερο η γκρίνια, η μιζέρια, ο μηδενισμός, τύπου "στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς" και η προβολή του εφήμερου και εύπεπτου; Και εμείς τί κάνουμε;

6 σχόλια:

Pellegrina είπε...

Για να μη μουρμουριζω κι εγω τα ίδια, ιδέα: μια εφημεριδα να κυκλοφορούσε με την είδηση αυτή ως πρωτοσέλιδο. Πηχυαίο! Κι ας έχανε μια μερα σε πωλήσεις (σιγά τις πωλήσεις!). Εγώ νομίζω πως θα γραφόταν στην ιστορία της (της εφημερίδας)
(Το όλο θέμα μαύρο κι άραχνο)...

περιούσιος είπε...

@ pellegrina

Για να μην γκρινιάζω, υπήρξαν λίγες εφημερίδες, που στρίμωξαν κάπου σε μια άκρη του πρωτοσέλιδού τους τη διάκριση του κ.Αντωνίου αλλά το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η τακτική του στριμώγματος καθιστά γνωστές στους τρίτους τις διακρίσεις αυτές.

Ανώνυμος είπε...

θα απαντησω στην ερωτηση: ΄΄Και εμείς τί κάνουμε;''.

Αυτο που ξερουμε καλυτερα. Ψηφιζουμε εκ του ασφαλους, νοιαζομαστε για το τι θα φαμε μεχρι και αυριο γιατι αυτο περιλεμβανει η εννοια της λεξεως ''μακροπροθεσμα'' για τον νεοελληνα, [αιρνουμε και δινουμε μιζες, ειμαστε υστερικοι, υπερβολικοι, βρωμικοι, ασεβης, φωνακλαδες, αγενης, κουτοπονηροι και ρατσιστες.

τι απο ολα δεν καταλαβες να στο αναλυσω τωρα που ειμαι ζεστη?

περιούσιος είπε...

@ exofthalmi

Είσαι αρκετά γλαφυρή, ώστε να μην αφήνεις περιθώρια παρερμηνείας των λεγομένων σου. Ωστόσο, αυτά ακριβώς με ενοχλούν, ήτοι τα στραβά του νεοέλληνα, που τόσο παραστατικά αναφέρεις, και η εξ αυτών άγνοια της διάκρισης του κ. Αντωνίου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

doctor είπε...

Ευτυχώς άκουσα ένα αφιέρωμα στον Σκάι ή στον City 99,5 (Δεν θυμάμαι ακριβώς) και τον ίδιο τον καθηγητή να δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο.

Τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον γάμο της γιαγιάς Ντενίση και τον κάθε παπάρα...

Καλό μήνα

περιούσιος είπε...

@ doctor

Καλό μήνα και σε σας! Χαίρομαι, που κάποιος σταθμός ασχολήθηκε με τη διάκριση του κ. Αντωνίου. Αλλιώς, θα μέναμε με το γάμο της γιαγιάς Ντενίση. Πώς μας ξέφυγε η βάπτιση του τρίτου παιδιού της κας. Μενεγάκη;