Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Περί Καραγάτση(1)

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Δημητρίου Ροδόπουλου, που έγινε γνωστός σε όλους τους βιβλιομανείς από το ψευδώνυμο Μ. Καραγάτσης. Με αφορμή την επέτειο αυτή, το Μουσειο Μπενάκη, ένας φορέας με σπουδαία πολιτιστική δράση στη χώρα μας, διοργάνωσε κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 5 Απριλίου 2008 ένα συνέδριο με θέμα "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ".
Από τις λίγες ανακοινώσεις και άρθρα, που άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα, διαπιστώνω ότι έγινε μια προσπάθεια αποδόμησης του έργου του Μ. Καραγάτση. "Δημιουργική Αποδόμηση" το αποκαλεί η κ. Χαρτουλάρη στα "ΝΕΑ" του Σαββάτου (φύλλο 12ης Απριλίου 2008).
Επειδή ζούμε στην εποχή, όπου η αποδόμηση ιδεών έχει γίνει μόδα στη δε χώρα μας έχει εξελιχθεί σε μονομανία, δεδομένης και της προσκόλλησης πολλώς συνελλήνων σε μύθους, τους οποίους θεωρούμε "ταμπού" και, δήθεν, δεν τους αγγίζουμε, επιφυλάσσομαι να διατυπώσω τις όποιες επιφυλάξεις μου για τα συμπεράσματα του συνεδρίου αυτού, όπως αυτά αναφέρονται σε άρθρα, που υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: