Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Αμετροέπεια, αγάπη μου!

Προσωπικά θαυμάζω του ανθρώπους, που διακρίνονται για την πολυμάθειά τους. Θεωρώ ότι κοντά τους μπορεία να μάθεις ένα σωρό πράγματα. Από μια συζήτηση μαζί τους βγαίνεις συχνότατα κερδισμένος, ενώ μπορούν να είναι περιζήτητοι συνομιλητές σε παρέες, που ψάχνουν ένα άλλο τρόπο να γεμίσουν τις ώρες τους πέρα από την τηλεόραση, τα μπουζούκια και το κλάμπινγκ.
Τί γίνεται, όμως, όταν ο πολυμαθής κύριος ή κυρία δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Είναι δυνατό ένα στόμα, όταν μιλάει συνέχεια, να λέει πάντα ορθά πράγματα; Μάλλον όχι! Σε αυτές τις περιπτώσεις,είναι αδύνατο να κρατηθεί κανείς στα όρια της λογικής κατά την ομιλία του. Και τούτο, διότι κάποια στιγμή θα παρασυρθεί και θα εκστομίσει κάποια ανοησία από εκείνες, που δεν δικαιολογείται να εκστομίζει ένας μορφωμένος άνθρωπος.
Κάπου σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η κυρία Λιάνα Κανέλλη. Δημοσιογράφος, εκδότρια, βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και μαχητική ομιλήτρια, περιζήτητη από τα Μ.Μ.Ε., τα οποία εξαίρουν την ευρυμάθεια και τη μαχητικότητά της, συγκεταλέγεται στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει δείγματα ότι κατέχουν πολλά, πλην, όμως, δεν μπορούν να συγκρατήσουν το λόγο τους αλλά και την επιθυμία τους να δηλώσουν ό,τι σκέφτονται τη στιγμή, που τους δίνουν το λόγο. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, του οποίου οι δηλώσεις ενθουσιασμού αρχικά για το μακαριστό πια Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο συνοδεύτηκαν και από το απαράδεκτο "όποιος μιλάει για τον Αρχιεπίσκοπο θα πρέπει πρώτα να πλένει το στόμα του" αλλά ανήκε και ο ίδιος ο άρτι αποδημήσας Αρχιεπίσκοπος.
Η κυρία Κανέλλη, λοιπόν, δήλωσε στις αρχές Απριλίου του 2008 στην εκπομπή του κ. Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" ότι η ανακάλυψη του βιάγκρα οφείλεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε σχέδια του διεθνούς καπιταλισμού, προκειμένου να έχουμε καλή ερωτική απόδοση ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, πράγμα, το οποίο θα αποτελεί απόδειξη ότι μπορούμε να αποδώσουμε εξίσου καλά και στην εργασία μας.
Δεν γνωρίζω τις αντιδράσεις του κ. Παπαδάκη, όταν άκουσε το απίθανο αυτό εφεύρημα της κυρίας Κανέλλη. Σίγουρα, όμως, κάποιοι από τους τηλεθεατές του θα κούνησαν με νόημα το κεφάλι τους μπροστά στο νέο "μαργαριτάρι" της κυρίας Κανέλλη.
Όσοι, όμως, γνωρίζουν την κυρία Κανέλλη δεν θα απόρησαν. Πρόκειται, άλλωστε, για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο με περισσή ευκολία μετετράπη εν μια νυκτί σε ένθερμη κομμουνίστρια με την ιδιαιτερότητα είναι ταυτόχρονα και πιστή χριστιανή, ίδρυσε ένα περιοδικό (τη "ΝΕΜΕΣΗ"), από το οποίο δε δίστασε να προβάλλει εν έτει 1997 τη δήλωση Κίσσινγκερ για τον ελληνικό λαό, επικαλούμενη τη δημοσίευση αυτής σε τουρκική εφημερίδα, χωρίς, όμως, να μπορέσει να ανεύρει το τεύχος εκείνο, στο οποίο είχε δημοσιευθεί η εν λόγω δήλωση, η οποία χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί ότι ήταν πλαστή, κατηγορήθηκε για οφειλές της εταιρείας, που εκδίδει το εν λόγω περιοδικό, ειρωνεύτηκε τους μοναχούς της Μυανμάρ, που όρθωσαν το ανάστημά τους μπροστά στο αυταρχικό καθεστώς, που κυβερνάει τη χώρα τους, και πλήρωσαν με τη ζωή τους τη στάση τους αυτή, κάνοντας πολλούς να αναλογιστούς ποια θα ήταν η στάση της, αν η χούντα της Μυανμάρ ήταν τοποθετημένη από τις Η.Π.Α., και δεν αφήνει κανένα συνομιλητή της να αρθρώσει κουβέντα σε όποια εκπομπή και αν έχει κληθεί.
Δεν εκπλήσσομαι, λοιπόν, για το νέο ατόπημα της κυρίας Κανέλλη. Σαφώς και της αναγνωρίζω το δικαίωμα να λέει ό,τι επιθυμεί και λέει πολλά, που είναι σωστά. Όμως, δεν μπορώ να αναγνωρίσω στο πρόσωπό της έναν άνθρωπο πραγματικά μορφωμένο, καθόσον ο πραγματικά μορφωμένος άνθρωπος αποδέχεται το δικαίωμα του άλλου να προβάλλει και τη δική του άποψη, δεν διακόπτει ειρωνευόμενος, δεν απειλεί (θυμηθείτε τις απειλές της προς τον τέως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύριο Γιάννο Παπαντωνίου), δεν τρέχει, όπου κραδαίνουν μικρόφωνα και, κυρίως, προσέχει τι λέει. Και είναι κρίμα, γιατί και το θάρρος της άποψής της έχει και γνώσεις, επίσης, έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: