Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Για μια πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος

Με αφορμή τα σωστά στο σύνολό τους μέτρα, που πρότεινε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την προστασία των δανειοληπτών, επιθυμώ να δηλώσω ότι θα ήθελα ανάμεσα στα μέτρα αυτά να δω και την προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να δημιουργήσει μια ομάδα προσώπων, η οποία θα έχει ως κύριο έργο της την ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή εκ μέρους τους λήψεως καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, που αποτελούν, κατά την ταπεινή μου άποψη, εντελώς αχρείαστα δάνεια.
Διότι καλό είναι να τεθούν υπό έλεγχο οι αμφιλεγόμενες πρακτικές των τραπεζών προς άγρα δανειοληπτών και, στη συνέχεια, προς λήψη των οφειλομένων ποσών αλλά υπάρχει και ο πολίτης, που τρέχει να πάρει δάνεια, που, στην πραγματικότητα, δεν τα χρειάζεται.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, λοιπόν, για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.(αλλά και για άλλα κόμματα)! Ενημέρωση των πολιτών ότι δε χρειάζονται τραπεζικά δάνεια με το παραμικρό και, μαζί με αυτό, πιέσεις προς την Πολιτεία, ώστε να χτυπήσει τις τράπεζες για τις αμφιλεγόμενες πρακτικές τους στην αναζήτηση δανειοληπτών και, μετά, στην είσπραξη των χρημάτων τους! Θα το κάνει ή θα αρκεστεί στις καταγγελίες για τη δράση των τραπεζών, η οποία, εντέλει, βασίζεται ακριβώς στους μαθημένους στις περιττές δαπάνες συνέλληνες; Διότι, όταν εκλείψει η τάση του νεοέλληνα να απλώνει τα πόδια του πέρα από το πάπλωμα, τότε οι τράπεζες δεν θα έχουν λόγο να πουλήσουν τα χρήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: